Air Serbia uvodi dodatne letove za Crnu Goru tokom praznika

 Air Serbia uvodi dodatne letove za Crnu Goru tokom praznika

Er Srbija povećava kapacitete za putovanja između Srbije i Crne Gore, uvođenjem dodatnih letova i više od 3.000 dodatnih sjedišta ka Tivtu i Podgorici tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, saopštila je ova kompanija.

Srpska nacionalna avio-kompanija planira da tokom maja leti 15 puta nedeljno do Podgorice, obavljajući dva dnevna leta, osim petkom kada će do crnogorske prijestonice saobraćati tri puta dnevno.

Kako se navodi u saopštenju, do Tivta će se u maju letjeti devet puta nedeljno, uz jedan let svakog dana, osim petkom i nedeljom kada će se obavljati dva dnevna leta.

„Posvećeni smo crnogorskom tržištu i važno nam je da, osim povezanosti između dvije zemlje, putnicima iz Crne Gore obezbijedimo konekciju sa još 28 destinacija u našoj mreži. Nastavljamo da pratimo situaciju i prilagođavamo obim saobraćaja promjenama u potražnji“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, navodi se u saopštenju.

Montenegro erlajns obustavio je letove u decembru 2020. godine. Er Srbija je nakon toga, ukazuje se u saopštenju, povećala kapacitete za putovanja između dvije zemlje i angažovala dodatne resurse na aerodromima u Podgorici, Tivtu i Beogradu.

U Er Srbiji podsjećaju da između Srbije i Crne Gore trenutno ne postoji ograničenje u putovanjima i da negativan PCR test nije potreban ni u jednom pravcu.

Letovi Er Srbije obavljaju se avionima tipa erbas A319 i A320 sa većim brojem sjedišta.

Izvor: FOS media

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još