Sindikat prosvjete: Za prekovremeni rad – aneks ugovora

 Sindikat prosvjete: Za prekovremeni rad – aneks ugovora

Foto: ilustracija

Zahtjev Sindikata prosvjete Crne Gore da se valorizuje dodatni rad prosvjetnih radnika, nije naišao, za sada, na razumijevanje predstavnika nove Vlade, zbog čega su u Sindikatu odlučili da prosvjetni radnici traže od poslodavaca anekse ugovora prije nego pristupe prekovremenom radu.

Kako je saopšteno u Sindikatu prosvjete, predstavnici su se sastali sa premijerom i članovima Vlade, 16. jaunara, ali nijesu naišli na razumijevanje za zahtjeve koje su upućivali i prethodnoj Vladi.

„Na vanrednoj sjednici Sindikata prosvjete koja je održana dva dana kasnije, odlučeno je da prosvjetni radnici u skladu sa Zakonom o radu, moraju od poslodavca dobiti najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, aneks ugovora“, navodi se u zaključcima sa sjednice Sindikata.

Kako se dodaje, zaposlenima se prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odnosno prije 25. januara, u pisanoj formi moraju uručiti odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada. Ukoliko ne nijesu obavezni da pristupe izvođenju prekovremenog rada bez uručenog aneksa.

Konačna odluka o ovim zaključcima IO SPCG, biće donijeta na sjednici zakazanoj za 22. januar, na kojoj se očekuje prisustvo predstavnika Vlade CG.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još