Debeli brijeg: Njemac pokušao da prokrijumčari 16 pištolja

 Debeli brijeg: Njemac pokušao da prokrijumčari 16 pištolja

Foto: Uprava policije

Na graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, policija je sinoć uhapsila njemačkog državljanina R.T.D. (50), koji je pokušao da prokrijumčari oružje i municiju. – saopšteno je iz Uprave policije a prenosi RTCG.

Sinoć oko 19:20 časova službenici Stanice granične policije Herceg Novi i službenici Uprave carina kontrolisali su vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao njemački državljanin R.T.D. (50). – prenosi portal RTCG.

“Prilikom kontrole vozila u improvizovanoj pregradi – bunkeru, pronađeno je i oduzeto oružje i municija koje je pokušao da prokrijumčari. Oduzeto je 16 pištolja, puška i veća količina municije različite vrste i kalibra”, saopšteno je iz policije.

Foto: Kodex.me

R.T.D. je uhapšen i predat službenicima kriminalističke policije Centra bezbjednosti Herceg Novi na dalje postupanje, koji su protiv njega podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krijumčarenje u pokušaju.

“Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom na dalju nadležnost”, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još