2020. nije za bacanje – Prijavi se za Climathon Podgorica

 2020. nije za bacanje – Prijavi se za Climathon Podgorica

Privredna komora Crne Gore podržala je prvi hakaton posvećen klimatskim promjenama u Crnoj Gori – “2020. nije za bacanje”: Prijavi se za Climathon Podgorica. Svjetski poznato ekološko takmičenje posvećeno klimatskim promjenama održaće se 28. I 29. novembra. Organizator je NVO „Gnijezdo“, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, a u saradnji sa Ministarstvom nauke, Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Glavnim gradom, Privrednom komorom Crne Gore, I privrednim subjektima.

Pravo da se prijave imaju svi zainteresovani između 15 i 45 godina,koji mogu da formiraju timove do pet članova. Jedan tim može aplicirati sa jednom idejom, a prednost će imati timovi sa novim idejama i rješenjima koja do sada nisu plasirana i/ili finansirana kroz ostala takmičenja. 

 „Do kraja godine je ostalo manje od deset sedmica, što je sasvim dovoljno vremena da okupimo najbolje ideje za rješavanje problema koji se tiču otpada u Glavnom gradu, pripremimo ih za rad i nagradimo. Ukoliko voliš takmičenja i želiš nešto da uradiš povodom ovog izazova, prijavi se za Climathon Podgorica“, poručuju iz NVO „Gnijezdo“.

Do sada, Climathon je bio organizovan na šest kontinenata, u 56 zemalja i 145 gradova. Pokrenuo ga je 2015. godine Climate KIC, ekološki ogranak Evropske zajednice za znanje i inovacije (EIT), tijela Evropske unije, kako bi omogućio predstavnicima lokalnih institucija i građanima da se okupe na jednom mjestu i zajednički predlažu rješenja za ekološke izazove sa kojima se njihova zajednica suočava.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori odlučila je da podrži ovaj jedinstven događaj u Podgorici, jer je upravo borba protiv klimatskih promjena jedan od osnovnih prioriteta EU.

Izvor i foto: Privredna komora Crne Gore

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još